Hoe kunststof de stacaravan redt

kunststof stacaravan

Hoe kunststof de stacaravan redt

Een mooie stacaravan is een groot goed. Het is de ideale plek om in zomer lekker tot rust te komen en om heerlijk te genieten van het mooie weer. Het onderhoud van een stacaravan is echter ook bijzonder belangrijk en wie dat laat lopen, zal na verloop van tijd een stuk minder ontspannen zitten. En dus is het soms een prima idee om de hele boel eens goed onder handen te nemen. En een stacaravan renoveren is dan ook een prima idee en wil je echt voor langere tijd helemaal klaar zijn, dan is kunststof het antwoord.

 

Kunststof vraagt amper onderhoud

De eerste grote meevaller is het gebrek aan onderhoud. Kunststof heeft de heerlijke eigenschap dat je er heel weinig aan hoeft te doen om het in goede staat te houden. Af en toe even schoonmaken is eigenlijk genoeg en dat schoonmaken is ook geen grote klus. Meestal volstaat een sopje en een doekje en soms is het handig om voor het stevige werk een hogedrukspuit te nemen. Zet de straal niet te hard, want niet elke vorm van kunststof is bestand tegen de macht van een hogedrukspuit. Maar eigenlijk is dat het wel; schoonmaken. Verder onderhoud is normaalgesproken niet echt nodig. Vergelijk dat eens met canexel of hout; deze vormen van gevelbekleding hebben wel degelijk onderhoud nodig en het liefst vindt dat onderhoud regelmatig plaats. Dat is een prijzig verhaal, maar ook eentje die een beetje afdoet aan het vakantiegevoel. Je wilt immers niet bezig zijn met het onderhoud van je stacaravan, maar er gewoon van kunnen genieten.

 

Het is kleurvast

Een ander groot voordeel van kunststof, is dat het volledig kleurvast is. Dat komt doordat het bestand is tegen UV-licht en dus niet verbleekt als het voor langere tijd in de zon staat. Dat scheelt enorm in de kosten van bijvoorbeeld een schilder. Wie een stacaravan heeft die er helemaal verbleekt bij staat, zal maar wat graag een schilder inhuren om dit op te lossen. Echter, ook een schilder doet zijn werk niet voor alleen een bakje koffie en een glimlach. En dus is dit een prijzig verhaal, dat regelmatig terugkomt. Door kunststof te gebruiken, hoeft de schilder niet meer langs te komen. De kleur van het kunststof blijft intact, ook als het tientallen jaren in de volle zon staat. 


Allerlei kleuren, allerlei structuren

Wie bang is dat kunststof alleen maar komt in drie kleuren en dat het er altijd hetzelfde uitziet, kan gerustgesteld worden. Kunststof komt in alle kleuren van de regenboog en heeft een ruime keus aan verschillende structuren. Daarmee bedoelen we dat kunststof eruit kan zien als hout en dat het verschil niet te zien is. De houtnaven en houtstructuur die je bij houten bekleding ziet, is natuurlijk prachtig en het is fijn als je diezelfde look terug kan krijgen, zonder dat je hiervoor allerlei onderhoud hoeft te plegen. En dus is kunststof niet alleen de oplossing voor iedereen die liever de hand op de knip houdt, maar ook voor mensen die hun stacaravan gewoon zo mooi mogelijk willen houden.

Share this post