Een mooi vakantiehuisje in Friesland zoeken

vakantiehuis Friesland

Een mooi vakantiehuisje in Friesland zoeken

De provincie Friesland met als hoofdstad het bruisende Leeuwarden, omvat ook een paar Waddeneilanden, namelijk Vlieland, Terschelling, Schiermonnikoog en Ameland. Dankzij de mooie natuur en vele Friese meren, kan een vakantiehuis in Friesland een goede keuze zijn. Je hebt hier allerlei bijzondere accommodaties. Denk aan Tiny Houses, ingerichte tenten en grote vakantieboerderijen.

Wat is er te doen in Friesland

Vooral in de zomer worden er goede zaken gedaan in Friesland voor wat betreft het toerisme, want er komen massaal watersporters en natuurliefhebbers richting de noordelijke provincie om te genieten van het landschap. Friesland is in drie cultuurgebieden te onderscheiden:

  • de Kleistreek
  • de Friese wouden
  • de Zuidwesthoek

Niet alleen in de zomer is er van alles te doen in Friesland, maar ook in de winter is het een aantrekkelijk gebied, zeker als er strenge vorst is omdat er dan misschien wel weer een Elfstedentocht kan worden gereden! Niet alleen op sportief en natuurgebied is er veel te doen, ook op cultuur en historisch gebied zijn er vele dingen te ondernemen. Ga bijvoorbeeld eens naar het Fries Museum in Leeuwarden, het Jopie Huisman Museum in Workum of breng eens een bezoek aan het Planetarium van Eise Eijsinga in Franeker.

Watersport in Friesland

Als je een vakantiehuis in Friesland hebt, zul je ongetwijfeld een watersporter zijn of anders wel eens aan watersport willen doen. Het is namelijk niet alleen heel leuk, het is ook nog eens heel gezond om in de natuur sportief bezig te zijn. In Sneek bijvoorbeeld kun je heel veel ondernemen op het gebied van watersport, en Sneek wordt dan ook niet voor niets de watersport hoofdstad van Europa genoemd! Bovendien vindt ieder jaar op het Sneekermeer het grootste zeilevenement van Europa plaats, de alom bekende Sneekweek. Ook wordt in Sneek geregeld een wedstrijd uit de SKS-competitie skûtsjesilen op touw gezet.

Pretparken in Friesland

Een vakantiehuis in Friesland is niet alleen een vakantie voor volwassenen, maar ook voor de kinderen. Er zijn namelijk vele aantrekkelijke uitstapjes om te ondernemen met de kids. Ga bijvoorbeeld eens naar Sexbierum, waar een groot speel en doepark is voor kinderen, genaamd “Aeolus”. Of ga eens naar Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden, waar de kinderen (en jijzelf¬) vele diersoorten kunnen bewonderen.

Een huisje huren of zelf kopen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om in een vakantiehuis in Friesland te verblijven. Men kan via een reisbureau, verhuurorganisatie of via een particulier een vakantiehuis in Friesland huren, maar men kan er ook voor kiezen om een vakantiehuis te kopen. Er zijn speciale adviesbureaus voor het aankopen van een vakantiehuis, en deze kan men telefonisch of via het internet benaderen om meer informatie hierover te ontvangen.je

Share this post