Stedentrip naar Innsbruck: tips & bezienswaardigheden

Innsbruck

Stedentrip naar Innsbruck: tips & bezienswaardigheden

Als je op zoek bent naar een gezonde mix van klassieke bezienswaardigheden en buiten zijn in de Alpen, dan is een stedentrip naar Innsbruck precies wat je zoekt. In dit artikel heb ik mijn beste aanbevelingen voor een korte trip naar Innsbruck samengevat. Innsbruck is de hoofdstad van Tirol en noemt zichzelf graag “de hoofdstad van de Alpen”. Wat misschien een beetje eigenwijs klinkt, lijkt na een bezoek niet zo overdreven: door de goede ligging en verbindingen ben je snel ter plaatse, vanuit het stadscentrum ben je in slechts 20 minuten op hoogalpien terrein om te wandelen, klimmen of skiën .

Activiteiten en bezienswaardigheden in Innsbruck

De volgende lijst met bezienswaardigheden in Innsbruck is mijn persoonlijke selectie van aanbevolen activiteiten die gemakkelijk kunnen worden ondergebracht in een kort verblijf van 1 tot 2 dagen. stadsfiets

Vooral bij mooi weer raden we aan om een ​​van de stadsfietsen te huren om Innsbruck comfortabel en efficiënt te verkennen. Er zijn 14 stations verspreid over de stad waar je je kunt inschrijven met een creditcard. Meer informatie vind je op de website van Stadtrad.

Gouden Dak

Het “Gouden Dak” bedekt met vuurvergulde koperen dakspanen is het symbool van Innsbruck en ligt midden in het centrum van de oude stad. Het gebouw met de prachtige kerker werd in 1420 gebouwd als residentie van de Tiroler vorsten.

Hofburg & Hofkerk

De Hofburg werd in de vroegmoderne tijd tot paleis uitgebreid en diende als residentie van de Tiroolse vorst – delen ervan kunnen worden bezocht. Ook bezienswaardig is de naburige Hofkirche met zijn levensgrote bronzen beelden rondom het graf van keizer Maximiliaan I. De toegang is via het Tiroler Staatsmuseum.

Wil je andere musea bezoeken en ook gebruik maken van het openbaar vervoer, dan raden we je aan om een ​​Innsbruck Card te kopen om geld te besparen.

De Inn scheidt de stad, geeft de stad haar naam en is bijzonder mooi als de zon schijnt, wanneer de blauwgroene kleur een prachtig contrast vormt met de kleurrijke huizen en de witte Alpentoppen op de achtergrond. Vanaf het marktplein loopt een kleine promenade langs de herberg.

Bergisel-skischans

De Bergisel-skischans, die vooral bekend staat als de locatie van het 4-skischanstoernooi, biedt het hele jaar door een geweldig uitzicht over Innsbruck en maakt duidelijk welke moed een skispringer moet hebben om hier naar beneden te durven gaan ;) Toegang tot het stadion en de skischans is betalend (€ 9,50), maar de prijs is inclusief zowel de schuine lift naar de skischanstoren als de toegang tot het uitkijkplatform – er is ook een uitkijkrestaurant op de top. De faciliteit is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur (nov-mei) of van 9.00 tot 18.00 uur (jun-okt) met alleen een vrije dag op dinsdag.

Maria Theresiastraat

De Maria-Theresien-Straße is de boulevard en winkelstraat van Innsbruck – naast talrijke winkels vindt u mooie gebouwen en bezienswaardigheden zoals de Annazuil en de Triumphforte. Ideaal voor een kleine wandeling door de stad of een kopje koffie in de zon in de voetgangerszone.

En dit korte overzicht is vanzelfsprekend nog lang niet alles. Wil je meer weten over de bezienswaardigheden in Innsbruck, kun je kijken op www.bontemuis.nl, gemaakt door een Nederlander die al jaren in Tirol woonachtig is, en regelmatig in deze mooie stad komt.

 

 

Share this post